Dålig socialförsäkring undergräver regeringens psykiatrisatsning. Det hävdar NSPH i ett pressmeddelande som gick ut till media inför almedalsveckan.

–  Det finns tre stora fel med hur socialförsäkringarna fungerar för dem som är långtidssjukskrivna på grund av psykisk ohälsa, hävdar Kjell Broström som är intressepolitisk ombudsman på NSPH och med i den arbetsgrupp för socialförsäkringsfrågor som NSPH bildade i våras. Det handlar om att tisgränserna inte är anpassade för de långa rehabiliteringsperioder som behövs vid psykisk ohälsa. Ersättningarna är så låga att de som tvingas leva länge med sjukersättning eller annat stöd blir fattiga. Det motverkar också tillfrisknandet. Till slut fungerar samverkan mellan vården och Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen dåligt.

Läs hela artikeln i hemsidans Pressrum