Ett år går fort och nu är vi i slutfasen av årets arbete. Vi är många som ser fram emot en längre ledighet under jul och nyår där vi får vila upp oss och ladda batterierna inför ett nytt spännande år.

Det gångna året har varit ett händelserikt år för NSPH. Vi har fått en ny webb som vi är mycket stolta över, men arbetet har precis bara börjat och det finns en del saker som vi kan utveckla vidare. Vi har genomfört ett antal lyckade seminarier. Bland annat flera i Almedalen, där våra evenemang blev mer än fullsatta. Att synliggöra och öka medvetenheten kring NSPH har ökat markant inte minst tack vare nyhetsbreven och sociala medier.

Vi har i år sjösatt tre nya projekt som nu börjar ta sin form vilket känns mycket glädjande. Vid årsskiftet drar vi på allvar igång med Hjärnkoll i den ideella rörelsens ägo.

Det känns väldigt roligt och utmanande att tänka på det nya verksamhetsåret 2015. Mina ambitioner som samordnare för NSPH under det kommande året är att vi ska flytta fram positionerna ytterligare. Vi ska göra skillnad. För att detta ska bli verklighet måste vi få fler att vilja delta och engagera sig inom området psykisk hälsa. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi förbättra samhället så att alla kan få ett fungerande liv.

Men allt har sin tid. Nu får vi snart stanna upp. Jag ska passa på att umgås med familj och vänner. Årets nyårslöfte får bli detsamma som förra årets – mer tid för utevistelse och träning. Svårare att säga än att efterleva. Efter helgerna finns det många nya utmaningar att ta tag i för en växande rörelse som vår.

 

Anki Sandberg
Samordnare NSPH