Vad lockade dig med NSPH?

Frågor kring psykisk hälsa har länge intresserat mig. Vi människor är komplexa och våra hjärnor så fantastiska och fascinerade. Jag har ett starkt samhällsengagemang – jag vill vara med och påverka så att samhället utvecklas till det bättre och så att alla människor får möjlighet att utvecklas och växa, utan diskriminering och fördomar. Jag har tidigare arbetat som miljöjournalist och är engagerad i hållbarhetsfrågor. För att nå en hållbar utveckling måste vi arbeta på alla plan. Det räcker inte med att rädda planeten – vi människor måste också kunna leva på ett sätt som vi mår bra av och orkar med utan att bli sjuka.

Vad har du gjort tidigare som du ser att du har nytta av i nya jobbet, och som NSPH har nytta av?

Med mer än tio års erfarenhet som fackjournalist så är jag van vid att ta mig an komplexa frågor och skriva om dem på ett konkret sätt där det mest väsentliga når fram. Tycker att det är roligt att arbeta interaktivt och hitta ett samspel mellan trycksaker, webb och sociala medier. Jag har jobbat på många sätt, såväl professionellt som ideellt, med att nå ut till människor och skapa engagemang. Jag har tidigare sysslat med stora miljökampanjer på Greenpeace, där de är skickliga på att omvandla globala målsättningar till konkreta åtgärder på lokal nivå hos gräsrötterna. Under hösten så har jag engagerat mig i flyktinghjälpen, här hemma i Stockholm och på Kos. Det har varit otroligt roligt och utvecklande då arbetet omfattat allt från att vara på plats och ge nyanlända ett värdigt och vänligt mottagande till att motivera andra att engagera sig och skänka pengar.

 Har du något motto?

”Med nyfikenhet, humor och genuint intresse för sina medmänniskor kommer man långt. Och har himla kul på vägen.”

Eller någon okänd talang?

Är en hejare på att sno ihop en god måltid baserad på mycket udda rester i köket. Bra för såväl plånbok som miljö. Och praktiskt, med tanke på det återkommande kaoset i hemmets kylskåp och frys.