maria-trygg-halvfigurVem är du?
Jag är 50 år och bor i Tullinge med man och en dotter på 10 år. Jag har också två utflugna barn. På fritiden fixar jag i trädgården och växthuset, reser och tränar.

Vad ska du göra på Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, NSPH?
Jag ska arbeta som utvecklingsledare för det nystartade projektet Växa och må bra, med fokus på barn och ungas psykiska hälsa. Inom projektet ska metoder för ökad delaktighet och inflytande för barn och unga användas och utvecklas.

Vad lockade dig med NSPH?
Att NSPH har ett så tydligt fokus på dem verksamheten finns till för.

Vad har du gjort tidigare som du ser att du har nytta av i nya jobbet, och som NSPH har nytta av?
Jag är utbildad sjuksköterska och barnmorska och har jobbat med barns och kvinnors hälsa i många år, framförallt inom förlossning och BB. Jag lämnade det kliniska arbetet för tio år sedan, för att helt arbeta med verksamhetsutveckling och förbättringsarbete. Jag har många års erfarenhet av att coacha förbättringsteam och flera olika utbildningar i förbättringskunskap.

Har du något motto?
Medan man stävar efter det bästa, får man nöja sig med det möjliga!

Eller någon okänd talang?
Jag har en bra sångröst (första sopran).