Humöret var på topp och stämningen glatt högtidlig när NSPH firande att nätverket för samverkan kring psykisk ohälsa funnits i tio år. Firandet bjöd på minnesvärda tal, tårta, avslöjande löpsedlar, bubbel och inte minst spontant podd-pratande i kvällens speakers corner.

Styrelsen firar tioåringen NSPH med födelsedagstårta

Det blev en finstämd, högtidlig och samtidigt lättsam kväll den nionde maj när NSPH firade sitt tioårsjubileum med en välbesökt mingelkväll på Scandic Alvik. Några av de som talade under kvällen var bland andra den tidigare psykiatrisamordnaren Anders Milton, Ing-Marie Wieselgren, projektchef för Uppdrag Psykisk Hälsa, SKL och Susanne Rolfner, tidigare inom Hjärnkoll tillika äldreomsorgsutredare.

NSPH:s Grand Old Man Kjell Broström gav en detaljrik och underhållande tillbakablick om nätverkets första stapplande steg att samla sig till enad röst kring delaktighet och brukarinflytande inom området psykisk hälsa och uppmärksammande att det var många som var med och utvecklade NSPH:s arbete under de första åren.

Musikern och Aspberger-informatören Josef Nordin spelade ett par finstämda låtar under vilka vi fick tillfälle att reflektera över de utmaningar som många som lever med psykisk ohälsa kämpar med, och det faktum att ibland finns inga enkla svar eller smarta lösningar att ta till.

Mårten Jansson poddpratar med Per Torell

Mårten Jansson hade i sin tur upprättat en ”speakers corner” under jubileumskvällen med NSPH:s podcast Kafferast i kunskapsfabriken. Där blev hugade gäster spontanintervjuade för podden och fick komma med reflektioner över NSPH som det såg ut i går, vad det är i dag och vad det kan komma att bli i morgon. Samtalen sammanställs till ett jubileumpoddavsnitt som du kan lyssna till här (eller i en podcast-app om så föredras).

 

 

Bilder från kvällen i urval:

Kvällen blev ett tillfälle för gamla kollegor att träffas igen. Här Rickard Bracken och Susanne Rolfner Suvanto, båda med en förflutet inom Hjärnkoll

Under kvällen blev det tillfälle för många att återse gamla kollegor och vänner. Här den gamla kvartetten som arbetade inom den så kallade Miltonutredningen: Ing-Marie Wieselgren, Anders Milton, Kerstin Evelius och Anders Printz.

Anki Sandberg fick ett särskilt tack för sina insatser under de gångna tio åren.