Nicole Wolpher och Johanna Wester

Vad är skam och vad är motsatsen? Vilka roller spelar de känslorna i ens liv? Vad vet vi om skam?

Det här är frågor som NSPH:s Johanna Wester och Nicole Wolpher resonerar kring som gäster i Mind:s nya podd Skamlöst. Lyssna på reflektioner från dem och programledarna Saga Becker (skådespelerska) och Selene Cortes (Mind) här: https://forum.mind.se/podcast/avsnitt-8-johanna-wester-och-nicole-wolpher

Organisationen Mind har arbetat med psykisk hälsa sedan 1931. De arbetar med att sprida kunskap och information, samtidigt som de driver stödverksamheter för personer som mår psykiskt dåligt och deras anhöriga.

Skamlöst är Minds podd om skam och att förebygga psykisk hälsa. Andra spännande gäster i den är Minds ordförande Lina Axelsson Kihlblom, Ahang Bashi som gjorde filmen Skörheten, sångerskan Jasmine Kara och författaren Niklas Ekdal. Själv vann programledaren Saga Becker en Guldbagge för sin skådespelarinsats i filmen “Nånting måste gå sönder”.

Johanna Wester och Nicole Wolpher är kollegor från det treåriga NSPH-projektet Din Rätt som handlade om att synliggöra lika rättigheter för personer med psykisk ohälsa. Johanna har varit projektansvarig och Nicole har arbetat med bland annat projektets rådgivning om rättigheter. Båda har arbetat med att lyfta frågor kring rättigheter intressepolitiskt. Läs mer om Din Rätt här!