Morgan Alling, Johan Bergendorff, Johanna Wester, Markus Anderljung och Bengt Brulde

Igår gästades P1:s Radiokorrespondenterna av NSPH:s Johanna Wester, skådespelaren Morgan Alling, lyckoforskaren Bengt Brülde  och altruisten Markus Anderljung som pratade om psykiatri och välmående med programledaren Johan Bergendorff. Vad är det egentligen att må bra? Hur behöver psykiatrin förändras? Och vad leder till lycka?

Morgan Alling berättade om att växa upp under svåra omständigheter, men ändå bli en person som mår bra idag. Bengt Brülde redogjorde för vilka fyra delar lycka brukar delas upp i och hur lyckoforskningen ser ut. Johanna Wester lyfte aspekter som rörde förändringsbehov i samhället, kvinnors rättigheter och konstaterade att det är roligare att hångla eller se på skräckfilm än att hela tiden jämföra sig med andra. Markus Anderljung berättade om hur effektiv altruism bland annat handlar om att donera pengar man tjänar för att kunna bidra till att rädda liv.

Vi är glada att Sveriges Radio lyfte frågor som rör gott mående och vilka psykiatriska satsningar som behöver äga rum i samhället för att fler ska kunna åtnjuta det.

Lyssna på samtalet här! http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/927832?programid=2946