I mitten av januari började Martin Falkman arbeta som kommunikatör på NSPH:s kansli vid Globen. Vi hälsar honom varmt välkommen. Han kommer främst arbeta med PEER Support-projektet och är en efterlängtad förstärkning av kommunikationsenheten.

Martin Falkman är ny kommunikatör på NSPH. Foto: Marcus Lundstedt

Vem är du?

-Jag är en 41-årig skåning som bor i Älvsjö. Villa, Volvo men ingen vovve. Däremot sambo, två barn och ett flipperspel.

Vad lockade dig med NSPH?

-Psykisk hälsa och ohälsa har alltid intresserat mig, men de senaste åren har intresset av olika anledningar blivit allt starkare. Det kändes självklart att söka sig hit och få arbeta för ett mer öppet samtal kring psykisk ohälsa. Bland annat.

Vad har du gjort tidigare som du ser att du har nytta av hos NSPH?

-Egentligen har jag alltid jobbat med kommunikation på olika sätt. Det jag har mest nytta av är nog min mångsidighet och min nyfikenhet. Jag har alltid jobbat med text och litterär gestaltning – det kan både jag och NSPH dra nytta av.

 Har du något motto?

-Egentligen inte – men däremot försöker jag att påminna mig själv om att leva mer i nuet. Kan vara lite dålig på det. Eller mycket.

Har du någon okänd talang?

-Absolut! Jag är bra på att spela flipper. Och så har jag skrivit flera böcker inom den okända genren ”spänningsroman med psykisk ohälsa-touch”, där den tredje boken ”Psykologen” kommer nu i mars.