Projektledare i NSPH:s projekt Åldras och må bra.

Vem är du?

– Jag är en person med ett stort engagemang som brinner starkt och mycket för rättighetsfrågor. Jag drivs av att saker känns roliga, viktiga och meningsfulla. Jag gillar att lära mig nya saker, men trivs som allra bäst när jag får diskutera politik och aktuella samhällsfrågor. Att få skapa och driva förändring för att samhället ska bli bättre är viktigt för mig. De flesta skulle nog beskriva mig som en strukturerad person som är lite väl glad i att sortera och färgkoda saker.

– Jag kommer ursprungligen från Stockholm, men bor sedan två år i Växjö tillsammans med min flickvän. De senaste åren har jag arbetat som utvecklingsledare på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) med fokus på rättighetsfrågor kopplat till fritidsfrågor för unga hbtqi-personer och unga med funktionsnedsättning.

Vad lockade dig med NSPH?

– Jag har tidigare arbetat mycket med grupper som ofta lever med psykisk ohälsa i högre utsträckning jämfört med andra. Något som lockade mig med NSPH var att få chans att göra skillnad och påverka direkt inom detta område. Det har på många sätt varit roligt och viktigt att få arbeta statligt, men det är ändå när jag arbetat inom det civila samhället – med all den kompetens och engagemang som finns där – som jag trivts som bäst. Jag har själv en bakgrund inom den feministiska rörelsen och funktionsrättsrörelsen och därför känns det lite som att komma hem igen nu när jag börjat på NSPH.

Vad har du gjort tidigare som du har nytta av nu hos NSPH?

– Jag har lång erfarenhet av att arbeta praktiskt och strategiskt med frågor gällande ungas fritid och skola, nu senast på MUCF. Det arbetet har bland annat innefattat att utveckla metoder, driva processer och utbilda. Jag är lärare i grunden och har en masterutbildning i pedagogik, vilket kanske förklarar mitt intresse för just dessa områden. Tidigare har jag också arbetat med intressepolitik och påverkansarbete, bland annat som ombudsman för Riksförbundet FUB. Sist men inte minst så är jag en van projektledare som startat, utvecklat och drivit ett flertal projekt med allt vad det innebär.

Om det är något som pandemin lärt oss är det att äldres psykiska hälsa är ett väldigt eftersatt område.

Finns det något inom projektet Åldras och må bra som du ser särskilt fram emot? 

– Att få arbeta med ett sådant aktuellt ämne! Om det är något som pandemin lärt oss är det att äldres psykiska hälsa är ett väldigt eftersatt område. Genom projektet ser jag ser fram emot att få vara med och flytta fram positioner inom det här området.

Vad gör du helst på fritiden?

– Jag är en väldigt aktiv person som tycker om att göra många saker när jag inte jobbar. Jag älskar att dansa och innan pandemin dansade jag flera dagar i veckan, allt från balett till olika pardanser. Under de senaste åren har jag också blivit något av en friluftsmänniska. Mycket av min lediga tid spenderas därför ute i naturen och jag går gärna på längre vandringar när det finns möjlighet till det. Sist men inte minst så går en del av min fritid också till olika engagemang inom det civila samhället.

Har du någon okänd talang?

– Jag kan steppa! Det är en hemlig talang som de flesta brukar tycka är lite festligt.

Läs mer om NSPH:s projekt Åldras och må bransph.se/aldras
Följ projektet på Facebook: @aldrasochmabra