Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, NSPH, är ett samarbete mellan patient-, brukar- och anhörigorganisationer verksamma inom det psykiatriska området. Vi arbetar för att patienter, brukare och anhöriga ska bli mer delaktiga i vård och stöd samt få ett större inflytande över de beslut som fattas inom olika samhällsområden. Vi ser oss patienter, brukare och anhöriga som en oumbärlig resurs för ökad kunskap i samhället om psykisk hälsa.

Vi söker dig som vill arbeta som ekonomiassistent på vårt förbundskansli i nära samarbete med ansvarig ekonom. NSPH:s kansli är beläget på Södermalm i Stockholm och finns i moderna lokaler, som vi delar med Riksförbundet Hjärnkoll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Löpande bokföring
 • In- och utbetalningar
 • Avstämningar
 • Fakturahantering
 • Påminnelsehantering
 • Operativt stöd vid månadsbokslut
 • Kontakt med kunder och leverantörer
 • Webbutik
 • Avstämningar med kollegor
 • Övrigt förekommande uppgifter inom redovisning
 • Samarbeta och vid behov stötta upp våra externa projekt i den operativa ekonomiredovisningen

Vi söker dig som:

 • har lägst en gymnasieekonomutbildning
 • har en god förståelse för ekonomiprocesser
 • är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift
 • är resultatorienterad
 • har god förmåga att hämta in information, såväl skriftlig som muntlig
 • erhåller god systemvana och hanterar Excel och Microsoft 365 väl, meriterande om du har kunskaper i Fortnox.

Som person är du detaljorienterad, nyfiken och initiativtagande. Vi tror att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i team då du är positiv, social och ansvarsfull. Det är en självklarhet för dig att följa uppsatta tidsplaner. Du är flexibel och drivs av att leverera goda resultat samt nyfiken på att utvecklas inom området. Erfarenhet av idéburen verksamhet och föreningsliv är meriterande.

Tjänsten avser heltid och är en visstidsanställning på 1 år med möjlighet till förlängning. Vi tillämpar provanställning. Kollektivavtal finns.

KONTAKT
Ytterligare information kan lämnas av Maria Sundström, verksamhetschef på tfn 076-724 92 52 eller Åsa Holmgren, ekonom på tfn 073-994 12 69.

Din ansökan med personligt brev och CV vill vi ha per e-post till info@nsph.se senast den 11 mars.

NSPH är ett samarbetsorgan för patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom psykiatriområdet. Vi ser oss patienter, brukare och anhöriga som en oumbärlig resurs i vård, stöd och behandling. Läs mer på www.nsph.se