Foto: Caroline Andersson

Ellinor Jäderland, ekonomiassistent

 

Vem är du?

– Jag är 22 år och färgstark! Jag har med mig en bild- och formutbildning som jag gick på gymnasiet, därefter blev det företagsekonomi.

 

Hur kom det sig att du sökte den tjänsten som du nu har på NSPH?

– NSPH verkade vara en bra organisation. Platsannonsen stämde också in bra på mig – de ville ha en junior företagsekonom utan krav på tidigare erfarenhet, så jag kände mig kvalificerad. Rollen passade så bra för mig!

 

Min kreativa skolning har inneburit att jag är bra på detaljer och jag är noggrann. Det har jag nytta av även i ekonomin.

 

Vad har du gjort tidigare som du har nytta av nu hos NSPH?

– Jag har ju inte hunnit med så mycket tidigare! Min kreativa skolning har inneburit att jag är bra på detaljer och jag är noggrann. Det har jag nytta av även i ekonomin.

 

Finns det något inom ekonomi som du brinner lite extra för?

– Inte än, jag är väldigt öppen än så länge. På sikt tror jag säkert att jag kommer att hitta några områden som jag brinner lite extra för.

 

Jag är född i USA och tycker det är roligt att lyssna på ljudböcker på engelska – engelskan är en del av min identitet.

 

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– På fritiden stickar och virkar jag. Just nu stickar jag en kofta, och så virkar jag en pyjamasväska för förskolebarn. De här pyjamasväskorna säljer jag till vänner och bekanta. Dessutom lyssnar jag mycket på musik, mest punk och death metal. Jag har Spotify men så har jag börjat samla på cd-skivor också som jag lyssnar på i min bil. På loppisar är det ofta cd-skivor till salu, det är ett bra sätt att hitta roliga skivor och upptäcka ny musik. Det är roligt med okända artister! Sen tar jag också långpromenader i skogen och lyssnar på ljudböcker samtidigt. För tillfället lyssnar jag på Needful Things av Stephen King. Jag är född i USA och tycker det är roligt att lyssna på ljudböcker på engelska – engelskan är en del av min identitet.