Vem är du?

Jag är för det mesta en positiv person som gillar engagemang och utveckling. Jag föredrar djupa och personliga samtal framför att prata om väder och vind. Men jag gillar också att flamsa och skratta, haha.

Hur kommer det sig att du sökte den tjänsten som du har nu på NSPH?

Porträtt av Vanja Holmgren. Hon tittar in i kameran och det är vit bakgrund.

Vanja Holmgren

Tjänsten såg väldigt spännande ut och att jag blev nyfiken. Det känns som ett viktigt projekt! Jag brinner för anhörigas livssituation. Just när det kommer till anhöriga och samsjuklighet finns väldigt stora utmaningar, så det känns som att vi kan göra skillnad och förbättra deras situation. Det är också nytt och utvecklande för mig att jobba i projektform.

Vad lockade dig med NSPH?

NSPH samlar många organisationer och föreningar och är involverade på ett sätt som gör att man når många personer och områden. NSPH:s påverkansarbete och brukarinflytande känns väldigt viktigt och lockande. Det är ett sätt att jobba som jag tycker känns bra!

Vad har du gjort tidigare som du har nytta av nu hos NSPH?

Jag har arbetat länge med samtalsstöd för anhöriga i FMN (Föräldraföreningen mot narkotika) Storstockholm, en ideell organisation som erbjuder stöd och utbildning för anhöriga som påverkas av sin närståendes beroende. Jag kommer också att fortsätta jobba där deltid parallellt med min roll på NSPH.

Finns det något inom området psykisk ohälsa, beroende och anhörigskap som du brinner lite extra för?

Jag brinner för att hitta och utforma ett individanpassat anhörigstöd. Det behövs en empatisk och flexibel inställning till vad den anhöriga faktiskt behöver.

Vad hoppas du att ni ska åstadkomma med projektet Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet?

Jag hoppas att vi ska utveckla och förbättra stödet för den här gruppen anhöriga och få möjlighet att påverka beslutsfattare och andra berörda instanser. Så att det blir en verklig skillnad för dem som projektet handlar om.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag tycker om att vara med min familj och mina vänner. Så ofta jag kan träffar jag mina härliga barnbarn. Jag gillar också att sy, sjunga och vara ute i naturen eller i trädgården.

Vill du berätta något oväntat om dig?

Jag gillar bruksanvisningar. Jag är typen som följer instruktionen från IKEA slaviskt, haha.

Välkommen, Vanja!

Läs mer om projektet Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet.