Hej!

“Syns det att jag skär mig” Känner du igen dig i den här funderingen är det viktigt att du får hjälp.

Jag vet att det kan vara jobbigt att visa sår och ärr om du har skurit dig, men du har absolut ingenting att skämmas för! Självklart så bestämmer du själv om du vill visa dina sår och ärr eller inte, men om du vill göra det så är det din fulla rätt precis som alla andra.

Får du något stöd kring ditt självskadebeteende? Det är inget en ska behöva gå och bära på själv. Kan du prata med dina föräldrar om hur du mår och få stöd av dem?

Det kan vara skönt att få prata med någon utomstående vuxen om hur du känner dig för att få stöd. Finns det någon trygg vuxen i din närhet som du kan prata med om hur du har det och hur du mår? Som du litar på? Kanske någon lärare, någon på elevhälsan, någon på ungdomsmottagningen eller en kompis förälder? Du har rätt att få stöd och hjälp i detta och ska inte behöva gå själv med dina tankar! De kan sedan också hjälpa till att länka dig vidare om du skulle vilja ha annat stöd.

Ta hand om dig!

Bonnie Friedh Möller

Det finns också en hel del ideella organisationer som arbetar med stöd till unga som har det jobbigt med till exempel ätstörningar via chatt bland annat: www.tjejzonen.se,  www.shedo.se, www.bris.se, www.tilia.se, www.umo.se