-Vi måste lyssna på de berörda om hur den upplevda diskrimineringen ter sig. Detta för att kunna förhindra och på sikt stoppa diskrimineringen på grund av psykisk ohälsa, som är ett stort samhällsproblem, säger Johanna Wester. Hon har varit projektledare för NSPH:s uppmärksammade antidiskrimineringsprojekt Din Rätt som avslutades i somras.

I veckans poddavsnitt reflekterar hon över de slutsatser och rekommendationer som Din Rätt kommit fram till efter att under tre intensiva år ha djupdykt ner i den komplexa samhällsutmaningen hur vi tillsammans försöker bekämpa diskrimineringen kopplad till psykisk ohälsa.

-Det är nedslående att det är så många som känner sig ovälkomna i samhället. Det skapar ett stort gap mellan individen och samhället när det finns en ömsesidig brist på förtroende. Det material vi tagit fram inom Din Rätt hoppas vi kan inspirera och uppmuntra individer till att ta till sig sina rättigheter samt blir en uppmaning till makthavarna att ta frågan på allvar, säger Johanna Wester.