I det här avsnittet återknyter vi bekantskapen med Magnus Larsson i Storuman som var den första gästen i vår podcast för två år sedan. Nu – 68 poddavsnitt senare – är han åter inbjuden till Kafferast i kunskapsfabriken. Denna gång berättar han mer om sina erfarenheter av schizofreni, beroende, medicinering och resan in till och ut från rättspsykiatrin.

-Vistelsen på rättspsykiatrin gav mig chansen att få fotfäste igen, efter att tidigare ha tagit avstånd från samhället och alla. Bemötandet är avgörande för att jag som psykisk sjuk ska känna förtroende för vården, säger Magnus Larsson.

Den insikten har han tagit med sig vidare i livet och har idag ett stort engagemang för att hjälpa vården och andra samhällsfunktioner att bli skickligare på att bemöta personer med psykiska sjukdomar.

-Kan jag bidra till att bemötandet blir bättre så är det värt hur mycket som helst. Samtidigt är jag tacksam över alla de empatiska människorna som jobbar på golvet inom rättspsyk som orkar le och vara uppmuntrande. De ska ha en eloge och är guld värda, säger Magnus Larsson.

Läs mer om Magnus bemötandeutbildningar Viktiga möten här.