Den sjätte juli 2022 mördades Ing-Marie Wieselgren i Visby under Almedalsveckan. Vi är många som arbetar med frågor om psykisk hälsa som därmed förlorade en vän och kollega. Ing-Marie gjorde stort intryck på många – som läkare, som statlig utredare, som psykiatrisamordnare på Sveriges Kommuner och Regioner eller som tankar-för-dagen-tänkare i radion.

Under vintern har vi samlat minnen och funderingar från en rad personer som samarbetade med Ing-Marie  i olika sammanhang. Vi ska presentera allt det i två avsnitt. I det här första fokuserar vi på hur vi minns Ing-Marie och hur hon gjorde intryck på oss. Det andra avsnittet ska handla om vad hon lyckades påverka och förändra och hur vi behöver jobba vidare nu när hon inte är med och driver på.

I det här avsnittet medverkar i tur och ordning: Lasse Stjernqvist, Linda Sundell, Beatrice Thorsell, Ullakarin Nyberg, Mikael Malm, Kerstin Evelius, Rickard Bracken, Anki Sandberg, Anders Printz, Acko Ankarberg, Inger Händestam, Antje Jackelén, Lovisa Wieselgren och Margaretha Herthelius.