I morgon, tisdag den 10 mars mellan 09.30 – 10.30 redovisar IVO sin rapport – “Skapa trygghet utan tvång”. Ni kan följande denna redovisning live genom att klicka på länken här nedan.

Webbseminariet presenterar resultatet av IVO:s granskning av verksamheter där vuxna personer med nedsatt beslutsförmåga bor eller vistas. Granskningen har fokuserat på hur verksamheterna bedriver sitt faktiska kvalitetsarbete och hur de säkrar att vård- och omsorgsinsatser med så få inslag som möjligt av tvång och begränsningar blir bestående.

Sammantaget visar rapporten att de verksamheter där det finns personal som har kunskap om olika arbetsmetoder och deras effekter använder mindre tvång. Det framkommer också att kompetensen varierar stort mellan de olika boendeformerna. På boenden för äldre har personalen i högre utsträckning kompetens för att ge en vård och omsorg utan tvång och begränsningsåtgärder jämfört med personal på LSS-boenden.

Rapporten ”Skapa trygghet utan tvång” presenteras av inspektör Kaisu Kull, som också är den som varit projektledare för granskningen. Du kan i förväg ta del av denna rapport.

Vi hoppas att du vill delta och ta del av diskussionerna vid webbinaret.

Ett webbseminarium är ett seminarium som hålls via webben, där det finns möjlighet att ställa frågor och få svar och också ta del av andra deltagares frågor och funderingar via en chattfunktion. Sändningen pågår en timma och under tiden går det att ställa frågor i vår chatt för de första hundra personerna som loggar in. Det antal som överstiger hundra kan följa webbseminariet via en ny länk, men har inte möjlighet att interagera via chatten. Instruktioner för detta finns när du går in i mötesrummet. Sprid gärna inbjudan till kollegor och dem ni tror är intresserade av ämnet.

För att delta:
Den 10 mars klickar du på länken:
Välj alternativet ”Enter as Guest” och fyll i din e-postadress, välj sedan ”Enter room”

Förutsättningar:

  • God internetuppkoppling
  • Högtalare för ljud (datorns inbyggda högtalare)
  • Flash player version 11.2 eller högre

Du kan i förväg kontrollera dina förutsättningar genom att klicka på denna testlänk 

Vid eventuella problem när du ska logga in, kontakta Wezupports support direkt på 072-729 41 11 eller ställ en fråga direkt via chatten. Webinaret spelas in och kan ses i efterhand på IVO:s webbplats.