NSPH:s Arvsfondsprojekt Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet ska sätta fokus på anhöriga till personer med samsjuklighet, psykisk ohälsa i kombination med skadligt bruk och beroende. Målet är bättre vård och stöd för anhöriga till personer med samsjuklighet. Projektet genomförs i regionerna Stockholm och Västmanland.

Projektet startade 1 maj 2022 och NSPH har anställt Jan Ström, projektledare, och Elna Lassbo, kommunikatör. Vi kommer också att rekrytera ytterligare en medarbetare i projektet under hösten 2022 på 50 %.

Projektledare Jan Ström och kommunikatör Elna Lassbo.

Jan Ström, projektledare, och Elna Lassbo, kommunikatör. Foto: Caroline Andersson.

Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet är ett treårigt projekt som drivs av NSPH och är finansierat av Arvsfonden. Projektet löper från 2022-2025.

Kontakt
Vill du komma i kontakt med oss?
Är du nyfiken på projektet?
Bor du i Region Stockholm eller Västmanland och är intresserad av att delta på något sätt?
Hör gärna av dig!

Jan Ström, projektledare
jan.strom@nsph.se
073-676 55 01

Läs mer
Läs gärna mer i vår folder om projektet.
Ladda ner här:
Informationsfolder Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet (PDF öppnas i ny flik)

 

 

Mårten Jansson, utvecklingsledare på NSPH, var drivande i att ta fram projektet. Hör honom kort beskriva tankarna bakom satsningen och vad vi vill åstadkomma.

– Det känns viktigt att redan från början tänka långsiktigt i arbetet och bygga upp ett nära samarbete med organisationerna i brukarrörelsen, men även andra aktörer som vården, omsorgen, folkbildningen och Nationellt kompetenscentrum anhöriga, där stor erfarenhet av området finns, säger Jan Ström, projektledare.

Kontakt

Jan Ström

Projektledare Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet 073-676 55 01

Elna Lassbo

Kommunikatör Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet 079-062 56 79

Senaste nytt i projektet

Mer om anhörigskap och samsjuklighet