TACK ALLA SOM DELTOG PÅ FÖREÄSNINGEN!

När någon som står oss nära har ett beroende/psykisk ohälsa påverkar det ofta både relationen och kommunikationen. Som anhörig kanske du upplever att du har provat allt och att du inte når fram. Hur vi kan hitta nya sätt att uttrycka oss som kan öppna upp för samtal? Hur får du självmedkänsla?

Föreläsningen belyste kommunikation inspirerat av olika metoder såsom MI, CRAFT och ACT men även utifrån att hitta en självmedkänsla i den ofta mycket svåra situationen som anhörig. Föreläsaren Vanja Holmgren tog upp olika exempel på när kommunikationen kan vara trasslig och hur vi kan hitta nya sätt att uttrycka oss som kan öppna upp för samtal.

Vanja Holmgren är samtalsterapeut och arbetar med stödsamtal på FMN Storstockholm för personer som har en närstående med beroendeproblematik. Vanja har själv egen erfarenhet av att hennes två barn har haft beroende och psykisk ohälsa.

Föreläsningen är ett samarbete mellan NSPH:s Arvsfondsprojekt Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet, FMN Storstockholm och Stockholm Sydost rödakorskrets.

Datum och tid:
Måndag 27 november 18.00-20.00

Plats:
Digitalt via Zoom, länk skickas dagen innan föreläsningen till de som har anmält sig.

Anmälan:

Anmälan stängd.

Läs mer om projektet:

Mötesplats Anhöriga Samsjuklighet