Varför överlever vissa lovande projekt rörande samverkan kring vård och förbättrad psykisk hälsa och varför överlever andra, minst lika lovande, projekt inte? Det har forskaren och verksamhetsutvecklaren Magnus Bergmark studerat i en doktorsavhandling om integrerade psykosociala instanser: “Svårt i praktiken omsätta effektivt stöd till människor med psykiska problem”

Välkomna till ett avsnitt av podden där han och Mårten Jansson fördjupar sig i en diskussion kring modelltrogenhet, fidelityskattning, spelidéer, ACT och IPS och inte minst utmaningen att få en samsyn kring hur man skapar en långsiktigt fungerande samverkan med de olika parterna i vård- och stödinsatser.
-Det är tydligt och frustrerande att det finns så många goda viljor och goda exempel, och ändå är det så otroligt svårt, säger Magnus Bergmark.

Det finns alltför många exempel på ambitiösa och lovande projekt som läggs ned när de statliga projektbidragen tar slut. Han ger därför i poddavsnittet även råd om vad som verkar behövas finnas på plats för att ett projekt ska bli framgångsrikt.