Hejsan, Lovisa!

Vem är du?

Vilken svår fråga! Jag är en folkbildare i själen – jag har jobbat med folkbildning de senaste 10 åren och jag anordnar ofta studiecirklar på min fritid. Så kort och gott, jag gillar att möta andra människor och att vrida och vända på åsikter – jag är en person som älskar att lära mig och att lära ut.

Lovisa Lundqvist

Hur kommer det sig att du sökte den tjänsten som du har nu på NSPH?

Jag har en utbildning i folkhälsa och psykologi, och så har jag mestadels arbetat inom ideell sektor och tycker om att arbeta mot en vision att göra samhället bättre. Det var ett plus att kunna kombinera det med psykisk hälsa. I grunden har jag en vilja att göra det bättre för människor, och här får jag möjlighet att vara med och påverka vården till att bli bättre.

Vad har du gjort tidigare som du har nytta av nu hos NSPH?

Tidigare har jag jobbat på Studieförbundet Vuxenskolan och där fick jag mycket erfarenhet i att organisera när jag jobbade med studiecirklar och folkbildning. Jag har också jobbat på ett bokförlag där jag tog fram ett utbildningskoncept, och det är ju precis det jag gör nu hos NSPH.

Finns det något inom utbildning som du brinner lite extra för?

Det som är viktigt för mig är att utbildning ska vara lustfyllt och ge energi till de som deltar. Jag vill väcka känslor när jag arrangerar en utbildning, det tror jag är bra för inlärningen. Min syn är att kunskapen ligger hos de som deltar på utbildningen, det är ni som är engagerade i brukarrörelsen som är experter. Jag vill skapa förändring hos de som deltar för att de ska kunna åka tillbaka till sitt sammanhang och skapa förändring på hemmaplan. Om utbildningen gör att deltagarna hittar kunskap inom sig själva, då har jag lyckats.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag tycker om att träna! Jag snöar lätt in på olika träningsformer som jag håller på med ett tag, sen byter jag. Just nu dansar jag lindyhop sedan 2016, det var så jag träffade min man. Nu när det är varmt och härligt så tränar jag gärna utomhus – i skogen eller på utegym och så tycker jag mycket om att gå på yoga. Förut joggade jag, jag har spelat innebandy och fotboll, simmat och tränat på gym. Det är också skönt att vandra och vara ute i naturen. Jag kombinerar gärna träningen med att träffa vänner. Och så vill jag umgås med familjen, vi har en liten dotter på 15 månader så jag är sällan sysslolös!

Välkommen, Lovisa!