Välkomna till ett personligt samtal med Thor Rutgersson om manlighet, ideal, självkänsla, könsroller, hetsätning, kroppskontroll, panikångest och vägen till acceptans och ett bättre mående. Thor Rutgersson har egna erfarenheter av ätstörningar. Han är författare, föreläsare och aktiv i Frisk och Fri, men han har också engagerat sig i frågor om jämställdhet och gör bland annat podden “Allt vi inte pratar om” för stiftelsen Make Equal.

-Killar kommer ofta undan längre med ätstörningar. Det kan vara svårt att avgöra när träningen och maten handlar om något mer än att försöka leva mer hälsosamt. När det har börjat handla om att man känner sig värdelös om man inte kan prestera genom att kontrollera sin kropp, säger Thor Rutgersson.

Han är engagerad i frågor som rör män och känslor och menar att vi måste prata mer om mående och manlighet för att fånga upp killar som mår dåligt. Män saknar alltför ofta en vän att prata med och kan ha svårt att våga blotta ”svagheter”.

-Samtidigt händer det mycket nu. Frågor om killar och mående har börjat blir vanligare i olika sammanhang, i synnerhet efter #metoo-debatten. Fler män vill prata, säger Thor Rutgersson.

#ednos #ätstörning #anorexi #bulimi #kroppskontroll #ortorexi