Vi har nåtts av det mycket sorgliga beskedet att Kerstin Selén har dött, efter en tids sjukdom. Kerstin Selén arbetade under många år som verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Sensus. Hon har under flera år samarbetat med NSPH och Hjärnkoll på olika sätt. Med sitt vänliga sätt, breda kunnande och stora engagemang för folkbildning så har hon varit en mycket uppskattad kollega och samarbetspartner som kommer vara saknad av många.

Kerstin Selén presenterade den nya versionen av Din egenmakt på ett fullsatt frukostseminarium

Kerstin var med och tog fram flera av NSPH:s och även Hjärnkolls studiecirkelmaterial, bland annat omstöpningen av den populära Din egenmakt vilket skedde under 2018 (se bild intill).
Hon var även involverad i att ta fram ambassadörsutbildningar under den inledande fasen av den nationella kampanjen Hjärnkoll, och mötte på så sätt många av oss medarbetare på NSPH och Hjärnkoll.

 

 

 

Röster om Kerstin:

–Kerstin var mycket uppskattad av många, och kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Hon var involverad i så många frågor och skiftande sammanhang. Jag har själv tidigare haft förmånen att ta få ta fram ett flertal material tillsammans med henne i olika sammanhang och jag kommer minnas henne för såväl hennes kompentens som för hennes värme som människa, säger Conny Allaskog, ordförande för NSPH.

–Kerstin var en person i vars närhet det var lätt att vara sig själv, någon som man ville vara med, vars ord man uppmärksamt lyssnade på. Kerstin var närvarande, empatisk och nyfiken. Som yrkesmänniska var Kerstin engagerad, kunnig, pedagogiskt driven och en säker skribent med precis rätt tonalitet hur utmanande uppgiften än var, säger Rickard Bracken, dåvarande kampanjledare för kampanjen Hjärnkoll och numera generalsekreterare på Suicide Zero.

–Kerstin hade en unik förmåga att skapa studiematerial som passade våra målgrupper. Dessa var användarvänliga i ordets rätta bemärkelse. Vi är henne stort tack skyldiga för det, säger Anki Sandberg, tidigare ordförande för NSPH, numera intressepolitiskt sakkunnig inom organisationen.

–Kerstin vara en erfaren inspiratör och hade en unik förmåga att sprida arbetsglädje. En varm person som ledde oss med säker hand genom de första utbildningarna av Hjärnkollambassadörer. Vi är många som kommer att sakna Kerstin mycket, säger Anita Odell, numera vice ordförande i OCD-föreningen Stockholms län och som var involverad i Hjärnkoll under kampanjtiden.

–Jag hade löpande kontakt med Kerstin nu under hösten med anledning av ett planerat särtryck av studiecirkelmaterialet Din egenmakt. Hon nämnde den kommande pensioneringen nästa år och om hur livet skulle ta sig vidare då. Det är sorgligt och svårt att förstå att hon nu inte längre finns med oss, säger Lisa Ringström, kommunikatör på NSPH.

Kerstin Selen begravdes den nionde december i  S:t Stefans kyrka, Knivsta. Hon efterlämnar make, barn och barnbarn samt övrig familj, släkt och vänner.
Här når du hennes minnessida